Vårt mål 2014 är att hämta 1200 ton.

Återvinning i samarbete med Houdini

 

Houdini Sportswear Logotype

Smart Recycling har valt Houdini som arbetskläder av olika orsaker. Houdini arbetar hårt med miljöfrågor och har mycket återvunnet material i sina kläder vilket rimmar väldigt väl med vår affärsidé. Dessutom så är kvaliteten och material på deras kläder optimala för våra anställda att arbeta i. Houdinis kläder är dessutom snyggt designade vilket är viktigt då vi vill att våra anställda ska vara ordentligt klädda då vi rör oss på våra kunders kontor dagligen.

"Tillsammans med Houdini tar vi ett miljöansvar på bred front samtidigt som vi ser grymt bra ut ute hos våra kunder och det tycker vi är fantastiskt", säger Jakob Ribbing VD Smart Recycling.

"Vi på Houdini är stolta över vårt samarbete med Smart Recycling. Äntligen har vi hittat en partner som har samma mål som oss när det gäller återvinning. När det gäller återvinning av kläder vet vi att vi ligger långt fram, nu kan vi även känna oss trygga med att det vi lämnar efter oss på kontoret tas om hand på ett hållbart sätt", Annette Idinge Houdini Sportswear.

Räddar inte bara ditt skinn - utan också världen!

Houdini är den första europeiska partnern till det japanska företaget Teijin och deras återvinningssystem Eco Circle. Teijin är världsledande när det gäller återvinning av polyester och dem har utvecklat ett system som reducerar koldioxidutsläppen med 77 % och energiförbrukningen med 84 %. (Detta är siffror för den japanska marknaden men det ger dig en indikation över hur stor effekterna blir).

Eco Circle gör att polyestern kan återvinnas om och om igen utan att kvalitén blir försämrad. Så varje polyesterplagg som lämnas för återvinning är en jättebra insats för miljön där vi tillslut hoppas eliminera vårt behov av råolja.

Läs mer om Houdini på houdinisportswear.com.